Носителката на Оскар“ Кейт Уинслет изрази съжалението си от работата с

...
Носителката на Оскар“ Кейт Уинслет изрази съжалението си от работата с
Коментари Харесай

Кейт Уинслет обърна палачинката за Уди Алън и Полански

Носителката на „ Оскар “ Кейт Уинслет изрази съжалението си от работата с двама изтъкнати  режисьори, упрекнати в полово принуждение, в изявление за списание Vanity Fair. Актрисата работи за последно работи с Уди Алън през 2017 година по кино лентата “Въртележка ” - и тогава отбрани работата си с него - а с Роман Полански през 2013 година, по кино лентата “Касапница ”. 

Алън е обвиняван в полово принуждение от доведената си щерка Дилън Фароу и някогашната си брачна половинка Миа Фароу. Той постоянно е отричал изказванията им и в никакъв случай не е бил обект на публично обвиняване от управляващите.

Полански е с досие на полов принудител още от 1977-а, а миналата година против режисьора беше повдигнато и ново обвиняване в обезчестяване, което той изрично отхвърли. През 70-те режисьорът Полански признава за противозаконен секс с малолетно лице като част от съглашение за намаляване на виновността, само че по-късно избяга от Съединени американски щати заради опасенията, че тази договорка може да бъде анулирана. В резултат на това той към момента се търси от американските управляващи по обвиняванията, само че продължава да живее и работи в Европа като дезертьор от правораздаването на Съединени американски щати.

В изявлението 44-годишната през днешния ден звезда от „ Титаник ”  отговаря на въпрос дали придвижването #MeToo е оказало въздействие върху метода, по който тя вижда ролята на жените във филмите. С много циничен език Уинслет загатна „ Ammomite “ - новия филм, който тя сега разпространява, преди да каже: „ Животът е (----) къс и бих желала да направя всичко допустимо, когато става въпрос за предоставяне на заслужен образец на по-младите дами. Предаваме им много (----) свят, тъй че бих желала да направя всичко по силите си, с цел да има честност ". 

Тъкмо тогава Уинслет споменава Алън, 84 година, и Полански, 87 година, и двамата свързвани с обвинявания в полово принуждение над малолетни. „ Сега звучи невероятнокак тези мъже да са били толкоз уважавани и възхвалявани във филмовата промишленост в продължение на десетилетия. Това е (----) срам - съобщи Уинслет. - И аз би трябвало да поема отговорността си за това, че съм работила с тях. За страдание не мога да върна времето обратно, само че мога да кажа по какъв начин се усещам “. 

Настоящето мнение на Уинслет се разграничава доста от това на друга от огромна звезда, работила с Уди Алън. В изявление от 2019 година Скарлет Йохансон зае непопулярната позиция да отбрани режисьора. „ Какво мисля за Уди Алън? - каза Йохансон, коята е взела участие в три негови кино лентата.  - Обичам Уди. Вярвам му и бих работил с него когато и да е ". 

Мисленето на Уинслет по въпроса се е развило. През септември 2017 година, месец преди да стартират да излизат журналистическите следствия за полов тормоз и похищения против Харви Уайнстийн, тя отбрани работата си както с Алън, по този начин и с Полански (който я режисира в „ Касапница “ през 2011 г.). На въпроса дали обвиняванията против Уди Алън, не са я предиздвикали да се замисли, преди да одобри ролята,  Уинслет дава отговор, “Разбира се, човек не може да не се замисли. Но въпреки това, аз не познавах Уди и не знаех нищо за неговото семейство. Като артист във филма се отдръпнах настрана и си споделих, че в действителност не знам дали нещо от това, което се приказва, е правилно или не - и просто си гледах работата. Уди Алън е необикновен режисьор. Роман Полански също. Имах невероятни професионални преживявания и с двамата, това също е правилно “. 

В новия филм „ Амонит “ на режисьорката Франсис Лий Уинслет играе английската палеонтоложка Мери Анинг, чиято значима научна работа е значително изтрита от историята. „ Амонит “ обаче не е биографичен: той споделя история, в която Мери и Шарлот (Сърша Ронан) основават връзка, откакто брачният партньор на Шарлот я оставя на грижите на Мери. Двете дами се влюбват и товао трансформира живота им. Имената и на двете актриси към този момент се загатват измежду вероятните кандидати за „ Оскар “. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР